No ihan aluks niille jotka ei tiiä ni DTS= OPK = Eli opetus lapseus koulu.
Sain tässä innostuksen kertoa tästä koska tahdon rohkaista muita.

Kiinostuin missionuorista kun olin tosiksi viimeisenä vuonna ammatti koulussa. Eräs tuttuni oli juuri käynyt Op-koulun ja palannut lähetys matkalta ja oli tullut tiiminsä kanssa kertomaan reissustaan. Olin jo haaveilllut että kun koulu olisi ohi antaisin vuoden erityisesti Jumalan käyttöön ja menisin johonkin raamattu kouluun.
Kun kuulin mitä tuttuni oli kokenut innostuin ja ajattelin tuo on sitä mitä minä haluan.
    Vuoden päästä paras kaverinikin meni OP-kouluun ja tunne siitä että tahdon sinne itsekkin voimistui.
Vielä keväällä 04 rukoillen laitoin oman hakemukseni sisään ja kun kesällä vastaus tuli: OLIn päässyt sisään.
Syksyllä sitten Porvoossa alkoi minun koulutus. Oppilaita oli 15 ja Staffia(henkilökunta) 7.
Kolme kuukautta kestävä opetus oli alkanut ja edessä olisi vielä kaksi kuukautta kestävä lähetystyö matka ja kiertely Suomessa omilla paikkakunnilla kun tulisimme takaisin.
Koulun ensimmäinen päivä meni tutustuessa Staffiin ja oppilaisiin. Osa opilaista oli USA:tsta ja osa Ruotsista ja loput  Suomesta. Opetus jaksolla  oli ihana tutustua  lähemmin Jumalaan ja hänen sanaansa. Kävimme läpi aiheita : Jumalan äänen kuuleminen, Pyhä Henki, Kristityn identiteetti,  Ylistys jne.
Joka viikko uusi aihe ja opettaja avasi sydämiämme Jumalan työlle yhä enemmän. Puolessa vaiheessa luku-jaksoa rukoilimme mihin maahan lähtisimme kun aktio alkaisi. Koin selkeästi että minut oli kutsuttu Malesiaan vaan en tahtonut sitä heti uskoa. Kun tiimit olivat selvillä aloimme kerran viikossa kokoontua ja rukoilla matkamme puolesta.  Tiimiini kuului kaksi poikaa (timin johtajat) ja viisi tyttö.
Luku-jakson aikana kävimme myös NIKO-leirin ja sen jälkeen menimme kolmeksi viikoksi Larsmoon.
Teimme myös kotimaan aktio jakson kolmessa ryhmässä minun ryhmäni lähti  Vaasaan.
Kun joulu alkoi lähestyä alkoi jännitys matkasta jo vallata mieliä ja huoli saisinko kaikki rahat kokoon  2000e  jota minulla ei ollut.Kun lentolipun  maksu aika tuli  oli kaikki rahat sitä varten tilillä.

347988.jpg
Joulukuun viimeisenä päivänä lastasimme sitten itsemme lentokoneeseen kohti Kota kinabalua. 27tunnin rasittavan matkan jälkeen olimme viimeinen perillä. Kuuma ja kostea ilma sai vaattet tuntumaan nihkeiltä ja "väärän" puoleinen liikenne tunui oudolta. Parin päivän päästä aloitimme työt orpokodilla/ kehitysvammaisten koululla Bukit harbanissa. Leikimme ja lauloimme lapsille ja kerroimme Jumalasta tulkin avulla.  Illat olimme kristityjen vankien  ystävien luona ja pidimme raamattutunteja.
347965.jpg
Sitten lähdimme kylään KinaBalu vuren lähelle  ja siellä siivosimme koulu  siellä alkavaa OP-koulua varten.  Koulu  oli ollut  7 vuotta viidakossa käyttämättömänä joten sotku oli hirveä. Pidimme myös kokouksia ja nuorten iltoja.
 Kolmen viikon jälkeen lähdimme sitten Bruneihin. Siellä  teimme rukoskävelyjä kävimme yhdessä nuorten illassa.
347975.jpg

Palattuamme Bruneista menimme taas lasten kodille töihin.  Kun aika  oli lähteä kotiin tuntui  samalla ihanalta ja kamalalta  monia ihania ystäviä jäi sinne ja  paljon olisi vielä halunnut tehdä.  Kun tulimme suomeen kiersimme  "kirjaimellisesti"  koko Suomen  Helsingistä, Kemijärven, Outokummun ja Tohmajärven kautta Keravalle ja takaisin Helsinkiin. Kävimme siis tiimin tyttöjen koti seurakunnissa kertomassa matkastamme, myös omassani.
Sitten  palasimme takaisin Porvooseen ja tapasimme muut tiimit ja vietimme vielä viikon opiskellen ennenkun päätös juhla oli. 


 Jos olet kiinostunut  OP-koulusta tossa linkeis on toi  YWAMin linkki  =)