327883.jpg
Miksi anteeksianto on tärkeää?
Jeesus kertoi vertauksen kuninkaasta ja hänen palveliastaan Matt. 18:21-35. Palvelia sai anteeksi suren velan  muttei ollut valmis armahtamaan omaa kanssa palveliaa. Kun kuningas kuuli tästä hän tuomitsi palvelian ankarasti. Jessus kertoi että meidän taivaallinen Isämme on samallainen.
     Joskus mietin onko näin todellakin mutta olen alkanut ymärtää raamatun valossa että anteeksianto todellakin tärkeää. Opetaahan Jesus Isämeidän rukouksessa  Matt.6:12:   ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme.
 Se että me annamme anteeksi on ehto sille että voimme myös saada anteeksi. Mark 11:25 Jeesus kehottaa meitä antaman anteeksi kun rukoilemme, jotta rukouksemme kuultaisiin.
Anteeksi anto on myös tärkeää oman  eheytymisen ja parantumisen kannalta. Kun annamme anteeksi
vapaudumme myös haavoista jotka meihin on lyöty.
Anteeksi anto on ensisijaisesti tahto ratkaisu eikä tunne. Kun pääätös antaa anteeksi on tehty tunteet seuraavat perässä.
Joskus saatta itsellä olla sellainen tunne ettei se joka sinua vastaan on rikkonut ansaitse saada anteeksi. On teko mikä hyvänsä ja vaikkei sinulta koskaan pyydettäisi anteeksi on sinun tehtäväsi antaa anteeksi.
 Jeesus kantoi ristillään kaikki synnit myös ne jotka sinua vastaan on tehty, joten vie nämä asiat Jeesuksen eteen ja julista ne anteeksiantetuiksi.